Dermatografie

Medische pigmentatie met 3D technologie

Ben je niet gelukkig en onzeker over ontsierende littekens of verkleuringen? Mogelijk biedt medische pigmentatie een oplossing. Deze nieuwe 3D technologie gebruik ik als gediplomeerd dermatograaf voor reconstructie en herstel van littekens en verkleuringen. Het effect van de behandelingen gaat verder dan het herstel van je uiterlijk. De mooie resultaten van dermatografie geven vaak ook het zelfvertrouwen een enorme boost. Wist je dat dermatografie ook kunnen gebruiken bij correctie van mislukte Permanente Make-up behandelingen?

Wanneer dermatografie? 

  • Na een borstreconstructie of borstverkleining (tepel of tepelhof aanbrengen)
  • Bij wijnvlekken
  • Bij littekens van brandwonden
  • Bij Acnelittekens
  • Bij gedepigmenteerde (ontkleurde) littekens en vlekjes

Dermatografie bij RowDerma

Het belangrijkste doel van deze specialistische huidbehandeling is om de natuurlijke kleur van de huid te herstellen. Met zeer fijne naaldjes breng ik pigmentstoffen aan in de dermis (lederhuid). De behandeling lijkt op tatoeëren en wordt ook wel medische tatoeage genoemd. Het belangrijkste verschil is dat dermatografie een medische behandeling is, waarbij ik werk in een minder diepe huidlaag. Door te kiezen voor lichtere pigmenten kan ik bijvoorbeeld de kleur van wijnvlekken vervagen. Om ontkleurde littekens op kleur te brengen gebruik ik juist pigment dat matcht met je huidskleur. Tijdens een uitgebreid intakegesprek bespreken we je wensen en de mogelijkheden, waarbij ik ook een inschatting maak van het aantal dermatografiebehandelingen.

Vaak komen deze behandelingen voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking. Neem contact op met je zorgverzekeraar als je daar meer over wilt weten.